Hvad er dit eftermæle??

‘PERSONPROFILANALYSE’

Det er et stort spørgsmål, jeg ved det! Jeg kunne selvfølgelig også have spurgt, om du nogensinde overvejer hvilket aftryk du sætter i verden? Tænker på hvilket indtryk du efterlader dig? Eller hvad folk siger om dig, når du forlader lokalet? Måske ville et godt spørgsmål være, om du arbejder målrettet og konstruktivt med dette eftermæle? Eller om du i det hele taget kender til baggrunden for, hvorfor du ønsker at efterlade lige netop dét indtryk!?

Dit aftryk i verden handler i høj grad om, hvordan du behandler og bearbejder de oplysninger og oplevelser, du hver dag kommer ud for. Orienterer du dig i verden gennem indre værdier oparbejdet gennem egne erfaringer og oplevelser? Måske har du fokus på fællesskabet og kulturelle normer og regelsæt? Eller du foranlediger dig på objektive informationer og rationelle argumenter? Måske ser du dig selv som fanebærer og én der går forrest? Og hvad står mon skrevet på den fane, du bærer?

Der er mange (flere) parametre der afgør hvilket fokus du indtager livet med. Fælles for dem alle sammen er, at de påvirker din måde at agere i verden og dermed din omverdens syn på dig. Og så er vi tilbage til eftermælet.

Forleden havde jeg en coachsamtale med Tine. Hun fortalte mig, at hun havde følelsen af at havde mistet grebet om sig selv. Hun synes, at hun ofte havnede i situationer, hvor hun blev misforstået og ikke kom igennem med sit budskab. Hun ville gerne lære sig selv bedre at kende – så hun kan forholde sig konstruktivt til sine bekymringer, undersøge sine forhåbninger og arbejde målrettet med det aftryk, hun sætter i livet.

Forinden samtalen havde Tine udfyldt en personprofilanalyse. Profilen afslørede, at Tine er et menneske for hvem relationer har en stor betydning og vigtighed. Samtidig, viste profilen, er Tine et menneske som navigerer ud fra nogle stærke personlige værdier. Værdier som er funderet i hendes egne personlige erfaringer med livet. Det giver styrker og det giver udfordringer at have sådan en profil.

Igennem coachsamtalen og med udgangspunkt i profilen fandt Tine ud af, at mange af hendes bekymringer handler om relationerne – ikke at føle sig værdsat, ikke blive lyttet til, ikke at få mulighed for at udfolde sig. Profilen afslørede, at hendes forhåbninger netop er at kunne inspirere andre, at blive påskønnet og at skabe fred og harmoni. Og at det indtryk hun ønsker at efterlade i høj grad handler om, hvordan hun kan hjælpe andre til at vokse og udvikle sig.

Alligevel finder Tine ofte sig selv i situationer, hvor hun føler sig misforstået. I Tine’s bestræbelser på at gøre det rigtige (funderet i hendes egne stærke personlige værdier) havde hun glemt, at det ’rigtige’ for hende, ikke altid er det ’rigtige’ for andre.

Tine besluttede sig for, at hun vil forblive autentisk og ikke gå på kompromis med sine værdier. Samtidig vil hun blive bedre til at lytte efter andres overbevisninger, så hun fortsat kan inspirere – på deres banehalvdel vel at mærke. Hun vil forblive stolt over sine evner til at skabe relationer og hun vil dele sin indsigt på en måde, som er til gavn for andre.
Ønsker du også at arbejde målrettet og konstruktivt med dit eftermæle? Kontakt mig for en uforpligtende snak om mulighederne.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Diana Plahter

Del gerne budskabet:

Leave Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.